17 Nisan 2013 Çarşamba

lübye (acebek börülce)

acebek ve börülce adıylada bilinen bu bitkimize biz hataylılar lübye, deriz. severek yaptığım ve tükettiyim bir yemek. hiç uzatmadan tarifine geçelim...

malzeme:
1 kg. lübye
4 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
1 soğan
yarım çağ bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz



yapılışı:
ayıkladığımız lübyeyi doğrayıp yıkıyoruz, soğanı zeytinyağı ile kavurup lübyeyide üzerine katıp iki çevirip üzerini kaptıyoruz. 2 dakika sonra lübyeyi tekrar çevirip, doğarnmış biber domatesleri ve ayrıca salçayı lübyenin üzerine ekleyip, tuzunuda katıp üzerini kapatıyoruz ve kısık ateşle pişmesini bekliyoruz. arada 1-2 kes karıştırmalı. bu kadar :) afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder